Tisdag.

Idag var de lite annorlunda morgon, vi fick ledigt de första 2,5 timmarna ifrån stranden för att besöka en marknad som ligger jättenära där vi bor :) den var enormt stor och vi hann inte gå på hela . Vi fyndade massor med roliga saker, kollade på kläder och efter mycket beslut valde bella att köpa en av alla 300 sjalar :p Sen cyklade vi ner till stranden och började med personal lunchen som idag vart pannkaka, vi hade lite olika resoneringar om hur den skulle vara och göras, spanjorerna och vi, Men vi vann slaget om pannkakorna och fick dom på de svenska viset :) toppen! Sen var de bara att åka hem och göra sig klar. Vi skulle nämligen åka in till Cartagena och kolla på Spaniens påsk firande. Deras påsk firande är annorlund jämnfört med vårat som består av Fjädrar, påskägg och påskkärringar. Deras påskfiras med att katolikerna klär sig i olika dräkter som symboliserar olika delar av Jesus tid. Alla var som troende på olika saker som har med jesus tid att göra.

Förklaring:
Påsken i Spanien är en stor religiös högtid då man sörjer Jesu död och gläds åt Jesu uppståndelse. Processioner i form av ett tåg av människor bärande på statyer föreställande bl.a. Jesus och Jungfru Maria äger rum på gatorna. Många väljer att bära dräkter med huvor där de inte visar ansiktet.


Det var otroligt fint att se och en oförglömlig upplevelse! Ni kommer att få se fina kort och få våra förklaringar på hur de var och hur de såg ut. När vi väl var där åt vi inne på en bar och smakde på sardiner som var friterade med huvud och allt! :O Men vi protesterade när vi skulle äte en hel fisk och tog bort huvudet och sen smakade vi :p smakade usch!


Vi kom hem kl 2 på natten och var dö trött! :O


God natt!



De ser ganska roligt ut, men de är jättefint att se!      Bella :)FISKARNA! :O


Kommentarer
Postat av: Andreas

Jätte roligt att följa eran blogg och få se vad ni har för er. Påskdräkterna ser lite smått skrämmande ut. Det är bra att ni vågar prova lite ny mat, friterad sardin med huvud och allt låter som krispigt.

Jag hoppas vi kan höras imorgon Bella, saknar dig..



Ha en bra kväll tjejer, fortsätt uppdatera bloggen. Den är riktigt bra =)

2009-04-08 @ 21:27:18
Postat av: Marre

Haha camilla du vet att Bella är lite av en schalsamlare, sånt kan ta tid!!

kram på er

2009-04-09 @ 21:17:10
Postat av: Näjbor Joline

Hoppas du har det bra där borta varma Spanien Isabella, medan vi sitter här hemma i kylan :) Saknar att sitta och prata med någon på bussen på morgonen, längatar tills du kommer hem. Alla näjborsarna i det rosa huset hälsar att de sakanar vår Bella :) <3

2009-04-13 @ 18:35:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0