Måndag-torsdag

Hej alla nyfikna människor!!
Nu tar vi oss äntligen tid till att blogga, det var väl på tiden. Vi samarfattar veckan lite snabbt.

Söndag
Vi jobbade med Jocke i köket. Lagomt mycket folk så tiden gick fort som vanligt. Kvällen ägnade vi åt att hjälpa Lena med att göra falafel. Någonting Bella alltid velat provat. Vi gjorde ca 200 stycken, mixa, rulla, mjöla och fritera. Vi fick förstärkning av Jocke men det blev ändå några timmars arbete och resultatet blev superbra :)

exakt bild på Jocke som Camilla ritade. En dyr sådan ... förberedelser.Här gör vi falafel.   Lena och Jocke rullar och camilla mjölar. Bella friterade vid sidan av.bella friterar.


Måndag
Ledig dag! Vi drog till Dos Mares och shoppade, ett köpcentrum i grannbyn. Fanns massor av fint, Camilla kom till himmelriket när vi klev in i en Puma affär :) Vi shoppade en hel del och är nöjda med alla köp.  

köpcentrumPUMA!


Tisdag
Vi började dagen med att besöka marknaden igen som finns nästan direkt utanför dörren. Vi fyndade mycket för endast 1 euro. Sedan drog vi ner till stranden och jobbade vårat pass, åt en jättegod lunch som Camelia hade gjort. Det var rullader med bl a ris, kött och paprika, ett recept från Rumänien. Supergott!

Camelias rullader.



Onsdag
En lugnare dag med inte alls lika mycket folk som på tisdagen. Då tog vi oss istället tid till att göra paella till personal luch med Lena. Vi satt hukade framför en paellapanna bakom baren och lagade det. Det var jättekul att prova göra någonting riktigt spanskt och det var jättegott även det.
På kvällen cyklade vi runt lite i byn och strossa runt i affärer och tog oss en fika. Avslutade kvällen med en film och däckade i sängen. Mys pys :) Vill tacka våra snälla lärare som skickade med oss lite svenskt godis i ett paket som vi fick öppna idag. Det blev populärt från flera håll.

PAKET ÖPPNING!    Tack alla lärare!paellaresultat och maria.



Torsdag
Började dagen med världens godaste frukost, Catalana!! Hur ska vi klara oss utan den i Sverige!
Sedan åkte vi till Cartagena och började med att gå på ett museum om hur de hittat massor av fynd på havsbotten från romarriket. Sedan åkte vi turistbuss, sådana man ser i london :) Hur mysigt som helst och mycket fina byggnader att se.
Vi åkte även upp i en hiss som bjöd på en otrolig utsikt över hela staden och hamnen. Där uppifrån såg man en gammal tjurfäktningsarena och en romarteater. Svenska lektionerna blev verklighet.. :p Sedan åt vi en tre rätters lunch med massor av gott. Åkte hem och sola en sväng innan vi åkte ner till baren och hjälpte José att stänga.


tjurfäktningsarena.    Jättecoolt!rommar teatern!  Hur fin som helst!    Cartagena!

Kommentarer
Postat av: Marre

Kul att äntligen få lite uppdatering av vad ni har för er. Ni verkar ha det prima.

Sorry Bella men du måste nog komma hem för att gå klart skolan... puss o kram

2009-04-17 @ 23:11:29
Postat av: Maria

Hej, tack för vykortet!

hoppas ni har det bra, längtar efter er!.

Puss puss

2009-04-18 @ 01:09:10
URL: http://marialegeryd.blogg.se/
Postat av: Meta

Ser gott ut det där - det blir falafel på menyn helt klart! Är det gjort på torkade kikärter? Kul att ni uppskattade godiset!! Fortsätt att ha det bra i Spanien. Hälsa Jose och Lena och de andra i staben.

2009-04-18 @ 18:59:03
Postat av: Anna R

Kanske blir rumänska rulader på menyn i Lustgården i höst då! Ni får ju säkert måååånga idéer till maträtter som ni kan använda när ni själva får vara med och bestämma menyn i åk3! Ja tänk vad man kan uppskatta svenskt godis när man är hemifrån ett par veckor :) Ha de bäst!

2009-04-19 @ 21:22:05
Postat av: Mikael Snell

Hej tjejer.



Kul att höra från er och att ni verkar stortrivas.

Själv ser jag med nyfikenhet fram emot att bli bjuden på catalana av er så snart ni är hemma igen.



Rektor Micke



2009-04-20 @ 08:35:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0